Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Alles over het onderhoud van Kunstgras | Kunstgrasvoordelig.nl

Kunstgras onderhoud

Kunstgras is onderhoudsarm. Dit betekent dat met weinig werkzaamheden uw kunstgras gazon er het gehele jaar in perfecte conditie is. Het onderhoud van kunstgras is te verdelen in bijhouden en periodiek onderhoud.


Bijhouden

Het belangrijkste om uw kunstgras mooi te houden is het schoonhouden van uw kunstgras. U kunt er voor kiezen om bladeren en takken van uw kunstgras te verwijderen, maar dit hoeft niet. Mocht er een keer onkruid in uw kunstgras groeien, dan kunt u dit eenvoudig met een hark of verdelgingsmiddel verwijderen.

Uitwerpselen van dieren

Uitwerpselen van dieren tasten het kunstgras niet aan, maar u kunt het natuurlijk wel verwijderen. Daarna even met water naspoelen en klaar is kees. U kunt natuurlijk ook wachten op een regenbuitje.

Borstelen

Wanner u voor langere tijd een zwembad op het gazon heeft staan, kan het zijn dat de vezels zijn platgedrukt. Wanneer u het gazon borstelt met een harde bezem komen de kunstgras vezels mooi rechtop te staan. Na het aanleggen van het kunstgras kunt u het ook borstelen, op deze manier staan de vezels direct omhoog. Het borstelen van het kunstgras is geen werk dat u wekelijks behoort te doen. U doet dat sporadisch, wanneer u vindt dat uw kunstgras dat qua uitstraling nodig heeft. Dit is bijvoorbeeld nadat u een zwembad op u kunstgrasgazon heeft gehad.


Periodiek onderhoud

Periodiek, zo adviseren de diverse fabrikanten, kunt u uw kunstgras gazon laten onderhouden. Dit betekent dat het kunstgras door de fabrikant wordt bijgewerkt daar waar nodig en het gazon eventueel wordt ingestrooid.

U kunt zelf ook periodiek u kunstgras controleren en daar waarnodig bijwerken. Om de vezels mooi rechtop te laten staan kunt u het goed borstelen en instrooien met zand of granulaat indien nodig of van toepassing op uw kunstgras. Vrijwel alle kusntgrassoorten die u kunt aanschaffen via Kunstgrasvoordelig.nl hoeven niet te worden voorzien van instrooizand. Ook dat onderhoud wordt u bespaard. Door het kunstgras te voorzien van een extra moslaag, of wel kroesvezel, krijgt het kunstgrasgazon niet alleen een extra natuurlijke uitstraling, maar voorziet het de pool ook van extra stevigheid. Hierdoor kunt u door het kunstgras simpelweg even op te borstelen het gazon weer haar natuurlijk en gewenste uitstraling terug geven. Opborstelen is werk wat u sporadisch doet wanneer u dat zelf noodzakelijk acht.


Kunstgras aanbiedingen


Bekijk alle kunstgrassoorten


+31 (0)85 8888 300
ma-vr 9:30-18:00
za 9:30-17:00
U kunt betalen met iDeal of onder rembours.