Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Kunstgras Vraag & Antwoord | Kunstgrasvoordelig.nl
Veelgestelde vragen

Veel gestelde vragen

Het plaatsen van een bestelling

Heeft u alle producten op voorraad?
Over het algemeen kan Kunstgrasvoordelig.nl al het kunstgras binnen een aantal werkdagen uit voorraad leveren. Onze groothandels houden voorraden aan waardoor wij snel uit voorraad bij u kunnen leveren.
Wat is de levertijd?
De levertijd is afhankelijk van uw wensen. Wanneer heeft u het kunstgras nodig? Wij kunnen met enkele werkdagen al bij u bezorgen.
Krijg ik ook daadwerkelijk het merk en de kwaliteit geleverd die ik bestel?
Uiteraard! Laat u niets wijs maken, Kunstgrasvoordelig.nl levert uitsluitend eerste keus kwaliteit in alle prijsklassen. Zo is er voor ieder budget een geschikte kwaliteit kunstgras leverbaar.
Ik ga zelf het kunstgras aanleggen, wat nu?
Wanneer u zelf kunstgras gaat aanleggen dient u de leginstructies nauwkeurig op te volgen. Deze leginstructies zijn in begrijpelijke taal opgesteld en makkelijk te volgen. Wanneer u deze leginstructies volgt en u de tijd neemt voor het aanleggen van uw kunstgras gazon kan het niet meer mis gaan.
Is de legset voorzien van alle benodigdheden?
Ja, de legset zoals aangeboden bij het aantal m2 kunstgras dat u besteld is voldoende. U krijgt het drukverdelende geotextiel, de lijmband en de pinnen om het kunstgras rondom vast te zetten. Vergeet niet eventueel quartzzand, granulaat en/of valdemping bij te bestellen. Dit is niet bij alle kunstgrassoorten nodig. Quartzzand of granulaat is alleen nodig bij intensief gebruik van het kunstgrasveld.

De bezorging van het kunstgras

Wanneer wordt er bezorgd?
Onze transporteur komt minimaal 2 keer per week op doordeweekse dagen bij u in de regio. Dit betekent dat wij voor één van die transportdagen met u een afspraak maken. Wij nemen met u contact op zodra de goederen in ons magazijn zijn gearriveerd. Indien u inclusief legservice heeft besteld wordt binnen enkele werkdagen contact met u opgenomen om een legafspraak te maken.
Hoe laat wordt er bezorgd?
De transporteur belt u minimaal een half uur voor levering op. Zo hoeft u dus niet onnodig de gehele dag thuis te wachten. Wanneer u uw mobiele telefoonnummer geeft kunt u gaan werken, winkelen of de kinderen naar school brengen zonder dat u bang hoeft te zijn dat u het transport mist. Vooraf kunnen wij helaas geen tijdsindicatie of indicatie van dagdeel verstrekken.
Tussen welke tijden kan er bezorgd worden?
Tussen 08.00uur en 17.00uur kunt u de transporteur verwachten. Helaas hebben ook zij geen invloed op weer en verkeer. Zo kan het voorkomen dat vanwege de drukte ook in de vroege avond bezorgd wordt. De chauffeurs maken in ieder geval de route van die dag af.
Tot hoever in huis wordt er bezorgd?
De bestelling wordt op een pallet bezorgd en door de chauffeur bij u het erf opgereden indien mogelijk. De chauffeur rijdt tot de eerste drempel die hij tegenkomt. De chauffeur bezorgd niet in huis en stapelt de pallet niet af. Vanwege risico van beschadiging van zowel de woning als het kunstgras rijdt de chauffeur de pallet niet naar binnen of een lift in.
Is bezorging gratis?
Ja bezorging is gratis, mits u een order plaats met een waarde van meer dan €450,-. Voor orderbedragen onder de €450,- worden €37,50 bezorgkosten in rekening gebracht.

Kunstgras aanschaffen

Wat zijn de voordelen van Kunstgras?
Kunsgras kent vele voordelen zo vergt het minder onderhoud: niet meer maaien, besproeien, verticuteren of gebruik van pesticiden. Kunstgras is chloorbestendig waardoor het rondom een jacuzzi of zwembaden toepasbaar is. Met kunstgras komt er een einde aan bruine plekken of moslagen in uw gazon. Als laatste, en niet geheel onbelangrijk, op termijn is kunstgras goedkoper dan graszoden.
Welk product kan ik het beste kopen?
Kunstgras is enorm in opkomst. Er zijn vele aanbieders in de markt die kunstgras aanbieden ver onder de reguliere marktprijs. Goedkoop is in dat geval duurkoop. Wij eisen kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid van onze leveranciers als het gaat om het Kunstgras welke u vindt in onze webwinkel. Hieroverhoeft u zich dus geen zorgen te maken bij Kunstgrasvoordelig.nl. Er zijn verschillende type kusntgras te verkrijgen, voor iedere toepassing en voor elk budget. Hieronder leggen wij u uit hoe u tot uw keuze komt.
Welk type kunstgras kan ik het beste kopen?
Er zijn veel verschillende soorten kunstgras voor vele toepassingen. Belangrijk is dat u voor zichzelf helder heeft waar het kunstgras komt te liggen in uw tuin, waar u het kunstgras voor gaat gebruiken en hoe intensief dit wordt gebruikt. U kunt zich voorstellen dat een gazon waar veel op wordt gespeeld een andere kenmerken en vereisten heeft dan een kunstgras die dient als siergazon. De kunstgras soorten aangeboden op kunstgrasvoordelig.nl zijn onderverdeeld in het type en de toepassing waarvoor u deze kunt of wilt gebruiken. Zo maakt het de keuze nog gemakkelijker. Heeft u advies nodig, dan kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice via 0485 310012.
Is kunstgras kleurvast?
Een goed kunstgrasgazon is UV-bestendig en dus bestand tegen verkleuring. Een hoge UV garantie van wel 8 tot 10 jaar is standaard op al ons kunstgras. Zo bent u er van verzekerd dat u lang plezier heeft van een mooi groen gekleurd gazon.
Wij willen bij jullie langskomen om de showtuin te bezoeken, moeten we iets voorbereiden?
Wanneer u wilt langskomen om onze showtuin te bezoeken raden wij u aan om een afspraak te maken, zo voorkomt u teleurstellingen. Daarnaast adviseren wij u een plattegrond te maken van de gewenste tuin met kunstgrasgazon en eventueel foto's van de bestaande situatie.
Kunt u bij ons de situatie komen bekijken en advies geven?
Helaas zijn wij niet in de gelegenheid om bij u langs te komen en de situatie ter plekke te bekijken. U kunt wel altijd foto's maken en deze samen met een plattegrond meenemen naar onze showtuin van 1500m2 in Cuijk. Maak met ons een afspraak voor het bezoeken van onze kunstgras showtuin via 0485 310012.
Mijn hond graaft in de tuin, kan ik wel kunstgras aanleggen?
Het is afhankelijk van het soort hond, grootte en gewicht en het soort kunstgras dat u gaat gebruiken. In de praktijk blijkt dat honden stoppen met graven zodra er kunstgras is aangelegd.
Ik vind het nog steeds moeilijk om te kiezen.
Het wordt tijd dat u onze showtuin in Cuijk bezoekt. Deze is 1500m2 in oppervlakte en laat u zien hoe het kunstgras eruit ziet op grootformaat. Maak nu nog een afspraak via 0485 310012! Neem een plattegrond van uw tuin mee en eventueel foto's van de huidige situatie. Zo kunnen wij u goed van dienst zijn.
Waar ligt Cuijk?
Cuijk ligt aan de A73 zo'n 10 minuten zuidelijk van Nijmegen. Onze adviseurs helpen u graag en het bezichtigen van onze 1500m2 showtuin is sowieso al de moeite waard.

Kunstgras aanleggen

Kan ik het kunstgras door kunstgrasvoordelig.nl laten aanleggen?
Ja, Kunstgrasvoordelig.nl werkt samen met uitstekende hoveniers welke graag bij u uw kunstgras gazon komen aanleggen. Wanneer u uw kunstgras heeft uitgekozen kunt u op dezelfde pagina ook aangeven dat u het kunstgras wilt laten leggen.
Kan ik kunstgras ook zelf leggen?
Ja dat kan. Met een beetje handigheid en wat hulp kunt u zelf kunstgras aanleggen. Wij hebben voor u ook een leghandleiding gemaakt. U vindt deze handleiding op onze pagina "kunstgras leginstructie". Belangrijk is hierbij dat u een goede start maakt met de ondergrond. Wanneer uw tuin veel hoeken of bochten kent is het aan te raden om het leggen uit te besteden.
Welke leginrichting kan ik het beste aanhouden?
De leginrichting van kunstgras is afhankelijk van meerdere factoren. Een belangrijke factor is de inkijkrichting. U kunt er in het algemeen vanuit gaan dat kunstgras het mooiste is als u zoveel mogelijk in de vleug kunt kijken. U zult de vleug in dezelfde richting moeten leggen om het mooiste effect te bereiken. Wanneer u meerdere stukken gaat verwerken zult u deze vooraf op maat moeten snijden om te kijken dat ales netjes in elkaar past, ook hier adviseren wij u sterk om rekening te houden met de vleug en de poolrichting. De grasvezels hebben, net als tapijt, een richting. Wanneer u alles in dezelfde richting geeft dat een egaal beeld.

Het onderhoud van kunstgras

Soms moet je kunstgras instrooien en soms niet, wat is het verschil?
Wanneer kunstgras moet worden ingestrooid is dat om de kunstgrasvezel (de "pool") te ondersteunen zodat deze mooi overeind blijft staan. Het leggen vereist wat meer vakmanschap en nadien wat meer onderhoud, u zult namelijk periodiek zand moeten toevoegen aan de grasmat. Het kunstgras voorzien van een kroesvezel, ook moslaag genoemd, is van de tweede generatie. Deze kroesvezel heeft 2 voordelen. Het eerste voordeel is het natuurgetrouwe uiterlijk, het tweede voordeel is dat de kroesvezel ondersteuning biedt aan de kunstgraspool en deze dus netjes overeind houdt. Deze vervangt dus de functie van het instrooizand zoals quartz zand en granulaat. Vrijwel alle kunstgrassoorten hebben deze kroesvezel. U hoeft dan het kunstgras in in principe niet in te strooien. Wanneer het kunstgras intensief wordt gebruikt raden wij aan om het kunstgras wel in te strooien. De mat wordt beter beschermd, ligt stabieler en blijft beter op zijn plaats liggen. U heeft hiervoor 7 a 8 kilo per m2 nodig.
Heeft kunstgras veel onderhoud nodig?
Kunstgras is onderhoudsarm, maar niet onderhoudsvrij. Af en toe moet u het kunstgras wat opborstelen wanneer de polen niet meer overeind staan. Dit kan gebeuren wanneer er bijvoorbeeld langdurig een zwembad op het kunstgras heeft gestaan of wanneer er langdurig een pak sneeuw op het kunstgras gazon heeft gelegen. Borstel het kunstgras na een lange sneeuwperiode bij voorkeur op in het voorjaar op een warme dag, dan bereikt u het maximale resultaat. Heeft u het kunstgras ingestrooid dan moet u dit ook periodiek voor het inborstelen aanvullen.
Hoe kan ik kunstgras schoonmaken?
Kunstgras is makkelijk te reinigen. Wanneer een (huis-)dier zijn behoefte heeft gedaan of er is wat geknoeid op het kunstgras dan kunt u met water en een borstel het kunstgras schoonmaken en vervolgens, indien nodig, het kunstgras instrooien en opborstelen.

+31 (0)85 8888 300
ma-vr 9:30-18:00
za 9:30-17:00
U kunt betalen met iDeal of onder rembours.